''Banda pizza'' пропонує піцу прямо з вогню

Обговорюємо життя Звенигородки та району

Модераторы: TANECHKA, Ksenia

Аватара пользователя
ЗвенаУкраїнська
Генеральний значковий
Генеральний значковий
Сообщения: 3337
Зарегистрирован: 02 дек 2017
Всего на руках: Заблокировано
Пол: Мужской
Откуда: Звенигородка
Благодарил (а): 529 раз
Поблагодарили: 2008 раз

''Banda pizza'' пропонує піцу прямо з вогню

Сообщение ЗвенаУкраїнська » 26 окт 2019, 21:47

Звенигородчан піцою не здивуєш. Ще більше десяти років тому тут на базі так званої «Черепашки» було відкрито піцерію, яка залишається популярною й по сьогодні. Готують цей своєрідний італійський пиріг і в низці інших міських закладів громадського харчування. Та піцерія «Banda pizza», що нещодавно відкрила свої двері для жителів та гостей міста, в центрі Звенигородки, відразу ж привернула увагу шанувальників італійської кухні. Передусім тим, що цей виріб тут готують в спеціально обладнаній печі на дровах, завдяки чому піца набуває особливого смаку. Певною мірою українцям його можна порівняти з давно вже забутим смаком свіжовипеченого хліба-підпалка з селянської печі. Тим більше, що тут також використовують дріжджове тісто. Та при цьому треба зважити на основні компоненти пекарського витвору, передусім сиру, без якого і піца – не піца. У нововідкритому закладі використовують тверді сири престижних торгівельних марок. Відповідно до асортименту застосовують й різного роду добавки: перець, гриби, ананаси тощо.
Серед них – і дещо екзотичні для нашого споживача. Як, наприклад, халапеньйо.
Всього ж, як розповідає старший майстер «Banda pizza» Віталіна Маскіс, колектив освоїв виготовлення шести основних видів випічки, яка задовольняє різні смаки клієнтів. Так, до складу піци «Мамамія», «Ситна», «М’ясна» входить курятина, «4 сири» та «Маргарита» мають у свої основі продукти рослинного походження, моцарелу, томати або руколу. Вершиною ж кухарської творчості є «Фірмова», для приготування якої використовують шинку, курятину, кунжут, сир, мариновану цибулю та перепилині яйця.
Неперевершеного смаку додає піці й соус, що його виготовляють тут власноруч з якісної томатної пасти, часнику, базиліку, орегано та оливкової олії.
- Все, як в Італії, - жартує Віталіна Максіс.
Передбачили в піцерії й апетити пошановувачів піци. При бажанні можна замовити як стандартну, так і велику піцу. При цьому замовлення на будь-який смак виконують в середньому за 6-7 хвилин. Для цього попередньо готують тісто, зберігаючи його у холодильній камері, таким чином заготовляють і градієнти, які завжди знаходяться під рукою. А ще велику роль в швидкому приготуванні піци відіграє вправність рук майстрів. Кожен рух їх відточений, як годинниковий механізм. В цьому ми впевнилися, спостерігаючи за роботою піцайоло Тетяни Алексєєвої.
Звідки така майстерність ?
- Якоїсь попередньої фахової підготовки ми не проходили, - відповідає на наше запитання Віталіна Максіс. - Навички здобували вже в процесі роботи.
Так, жоден з працівників цього закладу донедавна не мав ніякого діла до приготування італійських пирогів та такою технологією. Хтось з них працював в бізнесових структурах, хтось підробляв в місцевих підприємців. А от Віталіна Максіс навіть мала досить відповідальну посаду в правоохоронних органах сусіднього району.
- І що, тут краще? – запитуємо у дівчат.
І чуємо:
- Звичайно. Знайдіть таку жінку, якій би не подобалося готувати ту чи іншу страву. Працюємо позмінно, тому маємо час й для домашніх справ. Окрім того, колектив у нас дружний, згуртований. Додайте до цього й спілкування з клієнтами.
Працює ж у піцерії, як ви вже зрозуміли, молодь. Весела, енергійна. І привітна при цьому. Тому й відвідувачів стає все більше. До речі, піцу тут можна замовити й телефоном.
І ще одна особливість закладу: відвідувачам у їх день народження надається 20-відсоткова знижка на піцу.
А в керуючого піцерії «Banda pizza» Вадима Чорногала - нові задумки вже на найближчий час. Окрім всього іншого, планується належне оформлення залу, забезпечення його відповідним начинням, аби відвідувачі могли комфортно провести тут свій час. Для бажаючих освоїти приготування піци, зокрема й для шкільної молоді, проводитимуться майстер-класи.
- І це не просто якась забаганка, - говорить він. - Піца – це той продукт, який споживають гуртом: недаремно ж її відразу ділять на порції. Тож чому не розширюватися нашому гурту?

Михайло НЕЧАЙ
Чтобы увидеть ссылку, Вы должны быть зарегистрированы!
Изображение

Вернуться в «Звенигородщина»