Друзі, не купуйте поки що в'ялену рибу

Тут все щодо здоров'я, та косметики

Модератор: TANECHKA

Аватара пользователя
Kozak Taras
Гетьман
Гетьман
Сообщения: 19252
Зарегистрирован: 16 ноя 2008
Всего на руках: Заблокировано
Банк: Заблокировано
Пол: Мужской
Откуда: Козацьке
Благодарил (а): 5024 раза
Поблагодарили: 8593 раза

Друзі, не купуйте поки що в'ялену рибу

Сообщение Kozak Taras » 07 июн 2017, 21:41

Изображение

У Києві зафіксували три випадки отруєння в'яленою рибою, купленою в супермаркетах міста, один чоловік помер.
Згідно з інформацією прес-служби, летальний випадок захворювання на ботулізм зареєстрований у громадянина 1976 року народження, який 24 травня 2017 року, за словами дружини, вживав в їжу в'ялену рибу промислового виробництва. Крім того, в інших двох випадках захворювання ботулізмом, постраждалі також пов'язують своє захворювання з вживанням в їжу тарані і в'яленого карпа промислового виробництва.
Повний текст читайте тут: Чтобы увидеть ссылку, Вы должны быть зарегистрированы!

==================================

Головне управління Держпродспоживслужби в Херсонській області зареєструвало лабораторно підтверджений випадок ботулізму в жінки 1986 року народження. Про це повідомляє Держпродспоживслужба.

«Зі слів чоловіка потерпілої, 23 травня 2017 року подружжя придбало карася в'яленого у супермаркеті «Фреш» у м. Херсон. Наступного дня стан здоров’я жінки погіршився, зранку 26 травня каретою швидкої допомоги її було госпіталізовано до лікарні. На сьогодні потерпіла продовжує лікування в реанімаційному відділені», – йдеться в повідомленні.
Чтобы увидеть ссылку, Вы должны быть зарегистрированы!

==================================

У вінницькій лікарні борються за життя батька і сина. Люди у трьох містах України потруїлися рибою, яку виготовляли на Кіровоградщині поїли в'яленого карася того самого виробника, продукція якого вже занапастила одного киянина. Родина Шевчуків з'їла по пів рибини, але отрути в ній було стільки, що лікарі ледве врятували чоловіків, ідеться в сюжеті.
Більше читайте тут: Чтобы увидеть ссылку, Вы должны быть зарегистрированы!

==================================

В течение последней недели жители трех областей Украины – Полтавской, Сумской и Запорожской – заболели ботулизмом из-за употребления рыбной продукции.

Об этом говорится на сайте Госпродпотребслужбы.

"Случай заболевания ботулизмом жительницы с. Никольское Полтавской области вероятно связан с продукцией производства ФЛП Сидоренко И.С., который осуществляет свою деятельность в г. Черкассы", – говорится в сообщении.
Чтобы увидеть ссылку, Вы должны быть зарегистрированы!
Изображение

Вільними та Гідними Громадянами можуть бути тільки ситі, здорові, озброєні!

Аватара пользователя
Kozak Taras
Гетьман
Гетьман
Сообщения: 19252
Зарегистрирован: 16 ноя 2008
Всего на руках: Заблокировано
Банк: Заблокировано
Пол: Мужской
Откуда: Козацьке
Благодарил (а): 5024 раза
Поблагодарили: 8593 раза

Друзі, не купуйте поки що в'ялену рибу

Сообщение Kozak Taras » 07 июн 2017, 21:45

Збудники ботулізму (Cl. botulinum) широко поширені в природі, їх особливі форми (спори) можуть тривалий час зберігатися в навколишньому середовищі.
Захворювання зазвичай розвивається, коли людина вживає їжу, що накопичила ботулотоксин, якій виділяє збудник. Найчастіше це продукти домашнього виготовлення − в'ялена, копчена або слабо просолена риба, ковбаса, шинка, м'ясні, рибні, овочеві, грибні консерви.
Накопичення ботулотоксину в продуктах харчування в цілому може не змінювати їхні смакові властивості, хоча іноді герметично закриті банки під дією збудника можуть здуватися (так званий бомбаж).
Захворювання супроводжується розвитком м’язової слабкості у вигляді парезів, у тому числі дихальної мускулатури, розладами зору, порушенням ковтання, зменшенням моторики кишечнику.
Перенесене захворювання не супроводжується виробленням імунітету, можливі повторні захворювання.
Головне у профілактиці захворювання − ретельне дотримання технології приготування копчень, солінь, консервованих продуктів, як в домашніх умовах, так і на підприємствах громадського харчування. Не слід купувати кров'яну і ліверну ковбасу, солену чи копчену рибу, буженину, шинку, консервовані гриби у випадкових осіб. Якщо продукт викликає сумнів у якості, слід його прокип'ятити − кип'ятіння протягом 10 хвилин руйнує ботулотоксин. М'ясо при цьому має бути нарізано шматками завтовшки не більше 2 см. Пам’ятайте, що навіть при сильному солінні зберігаються іноді умови для вироблення токсину, і, відповідно, зараження людини.
Будьте дуже обережні, не вживайте вищезазначені продукти, особливо такі, що були зроблені в домашніх умовах. В разі виникнення погіршення самопочуття у перші часи або дні після їх вживання, терміново звертайтесь до лікаря!
Изображение

Вільними та Гідними Громадянами можуть бути тільки ситі, здорові, озброєні!

Вернуться в «Наше здоров'я та краса»