Тисни "Вхід", або "Реєстрація" та приєднуйся до нас!
Що будете готувати на Новий рік?
- Kozachka
- Головний дописувач Генеральний бунчужний
- Сообщения: 10722
- Зарегистрирован: 30 ноя 2010
- Всего на руках: Заблокировано
- Репутация: 617
- Пол: Женский
- Откуда: Звенигородка
- Благодарил (а): 1175 раз
- Поблагодарили: 3073 раза
- Контактная информация:
Re: Що будете готувати на Новий рік?
У СКІЛЬКИ ЧЕРКАЩАНАМ ОБІЙДЕТЬСЯ НОВОРІЧНИЙ СТІЛ: ОГЛЯД ЦІН
Пересічна черкаська родина готова витратити на страви і випивку для новорічного столу від 1500 до 2000 грн., залежно від можливостей та уподобань. Хто і як у Черкасах святкуватиме 2016-й – дізнавався кореспондент vikka.ua.
Як свідчать опитування, на Новий рік домашньому застіллю віддадуть перевагу три чверті українців. Не стала виключенням і родина Ковалів із Черкас. "Гостей запросимо вже 1 січня, а Новорічна ніч у нас традиційно сімейне свято, – говорить 55-річна Катерина. На святкування разом із чоловіком та дочкою вони планують витратити у середньому півтори тисячі гривень. Найбільше, – каже вона, – розчарували ціни на алкогольні напої та м’ясні делікатеси: на них цьогоріч доведеться витратити на 20-30% більше, ніж торік.
28-річна переселенка із Донецька Анна Тарапата новий 2016-й також відзначатиме у родинному колі – разом із чоловіком, дочкою та мамою. На новорічний стіл вони планують витратити до двох тисяч гривень. "Дві пляшки шампанського у середньому по 70 гривень, та продукти щонайменше на тисячу. А ще солодощі, подарунки для дитини", – зазначає вона.
Звичайно, кожен формуватиме новорічне меню на власний смак та виходячи із власних фінансових можливостей. Але уявімо стандартне домашнє меню пересічної черкаської родини із трьох-чотирьох осіб:
1. Алкогольні та безалкогольні напої (наприклад, пляшка коньяку та дві пляшки шампанського, сік та мінеральна вода) – 200–350 грн.
2. Гарнір (картопля пюре) – 15-20 грн.
3. Салати (3-4 найменування, зокрема "Олів’є") – 200 грн.
4. М’ясні делікатеси (ковбаса сирокопчена, шинка, балик) – 250 грн.
5. Рибні делікатеси (ікра червона, оселедець, шпроти) – 150-250 грн.
6. Сири тверді – 50-100 грн.
7. Солоні закуски (соління, мариновані гриби, оливки) – 100 грн.
8. М’ясні страви (курка для печі, свинина на відбивні) – 200-250 грн.
9. Рибні страви (судак смажений) – 100 грн.
10. Масло, майонез, спеції – 50-80 грн.
11. Фрукти (ананас, мандарини, банани) – 100 грн.
12. Солодощі (торт, шоколадні цукерки) – 200 грн.
Отже, всього наше умовне новорічне застілля коштуватиме від 1615 грн. до 2000 грн. Звичайно, можна економити, відмовившись від деяких страв чи напоїв або замінивши їх більш дешевими. На деяких продуктах можна заощадити й у разі, якщо у вас є запаси консервів та закруток у коморі чи погребі. А можна навпаки – не вдивлятися у цінники, а дозволити собі дороговартісні делікатеси, адже таке свято – лише раз на рік.
Чтобы увидеть ссылку, Вы должны быть зарегистрированы!
Пересічна черкаська родина готова витратити на страви і випивку для новорічного столу від 1500 до 2000 грн., залежно від можливостей та уподобань. Хто і як у Черкасах святкуватиме 2016-й – дізнавався кореспондент vikka.ua.
Як свідчать опитування, на Новий рік домашньому застіллю віддадуть перевагу три чверті українців. Не стала виключенням і родина Ковалів із Черкас. "Гостей запросимо вже 1 січня, а Новорічна ніч у нас традиційно сімейне свято, – говорить 55-річна Катерина. На святкування разом із чоловіком та дочкою вони планують витратити у середньому півтори тисячі гривень. Найбільше, – каже вона, – розчарували ціни на алкогольні напої та м’ясні делікатеси: на них цьогоріч доведеться витратити на 20-30% більше, ніж торік.
28-річна переселенка із Донецька Анна Тарапата новий 2016-й також відзначатиме у родинному колі – разом із чоловіком, дочкою та мамою. На новорічний стіл вони планують витратити до двох тисяч гривень. "Дві пляшки шампанського у середньому по 70 гривень, та продукти щонайменше на тисячу. А ще солодощі, подарунки для дитини", – зазначає вона.
Звичайно, кожен формуватиме новорічне меню на власний смак та виходячи із власних фінансових можливостей. Але уявімо стандартне домашнє меню пересічної черкаської родини із трьох-чотирьох осіб:
1. Алкогольні та безалкогольні напої (наприклад, пляшка коньяку та дві пляшки шампанського, сік та мінеральна вода) – 200–350 грн.
2. Гарнір (картопля пюре) – 15-20 грн.
3. Салати (3-4 найменування, зокрема "Олів’є") – 200 грн.
4. М’ясні делікатеси (ковбаса сирокопчена, шинка, балик) – 250 грн.
5. Рибні делікатеси (ікра червона, оселедець, шпроти) – 150-250 грн.
6. Сири тверді – 50-100 грн.
7. Солоні закуски (соління, мариновані гриби, оливки) – 100 грн.
8. М’ясні страви (курка для печі, свинина на відбивні) – 200-250 грн.
9. Рибні страви (судак смажений) – 100 грн.
10. Масло, майонез, спеції – 50-80 грн.
11. Фрукти (ананас, мандарини, банани) – 100 грн.
12. Солодощі (торт, шоколадні цукерки) – 200 грн.
Отже, всього наше умовне новорічне застілля коштуватиме від 1615 грн. до 2000 грн. Звичайно, можна економити, відмовившись від деяких страв чи напоїв або замінивши їх більш дешевими. На деяких продуктах можна заощадити й у разі, якщо у вас є запаси консервів та закруток у коморі чи погребі. А можна навпаки – не вдивлятися у цінники, а дозволити собі дороговартісні делікатеси, адже таке свято – лише раз на рік.
Чтобы увидеть ссылку, Вы должны быть зарегистрированы!
- TANECHKA
- Генеральний значковий
- Сообщения: 4574
- Зарегистрирован: 15 окт 2010
- Всего на руках: Заблокировано
- Репутация: 877
- Пол: Женский
- Откуда: Козацьке
- Благодарил (а): 8369 раз
- Поблагодарили: 3556 раз
Re: Що будете готувати на Новий рік?
В цьому році нічого не готую,бо йдемо на вхідщини (тобто готуємо тільки подарунок).
А от на новорічний ранок рекомендую зготувати кремовий грибний супчик - легенький і дуже смачний (можна й звечора зготувати)
У невеликій каструльці ( 1,5 - 2 л) спочатку варимо картоплю (бажано,щоб із тих сортів,що розкипають) та моркву порізану кубиками,пізніше додаємо крупно порізані шампіньйони (200г),варимо хвилин 20,далі вкидаємо два плавлені сирки (попередньо натерті на тертці,сирки повинні бути гарної якості),розмішуємо,додаємо спеції за смаком та зелень.
А от на новорічний ранок рекомендую зготувати кремовий грибний супчик - легенький і дуже смачний (можна й звечора зготувати)
У невеликій каструльці ( 1,5 - 2 л) спочатку варимо картоплю (бажано,щоб із тих сортів,що розкипають) та моркву порізану кубиками,пізніше додаємо крупно порізані шампіньйони (200г),варимо хвилин 20,далі вкидаємо два плавлені сирки (попередньо натерті на тертці,сирки повинні бути гарної якості),розмішуємо,додаємо спеції за смаком та зелень.
- Kozak Taras
- Гетьман
- Сообщения: 22604
- Зарегистрирован: 16 ноя 2008
- Всего на руках: Заблокировано
- Репутация: 2025
- Пол: Мужской
- Откуда: Козацьке
- Благодарил (а): 6983 раза
- Поблагодарили: 11874 раза
- Контактная информация:
Re: Що будете готувати на Новий рік?
TANECHKA, дякую за рецепт, варив сьогодні твій супчик, здивував дружину, дуже смачний вийшов, ще й добавки попросила!
- Kozak Taras
- Гетьман
- Сообщения: 22604
- Зарегистрирован: 16 ноя 2008
- Всего на руках: Заблокировано
- Репутация: 2025
- Пол: Мужской
- Откуда: Козацьке
- Благодарил (а): 6983 раза
- Поблагодарили: 11874 раза
- Контактная информация:
Re: Що будете готувати на Новий рік?
Тільки я спочатку варив гриби, хвилин 40, їх чим довше вариш, тим смачніше буде..
- TANECHKA
- Генеральний значковий
- Сообщения: 4574
- Зарегистрирован: 15 окт 2010
- Всего на руках: Заблокировано
- Репутация: 877
- Пол: Женский
- Откуда: Козацьке
- Благодарил (а): 8369 раз
- Поблагодарили: 3556 раз
Re: Що будете готувати на Новий рік?
Суп в окрему тему! Вчора всипала в цей суп заморожену овочеву суміш (в супермаркетах продається) - ще смачніше!
- Kozak Taras
- Гетьман
- Сообщения: 22604
- Зарегистрирован: 16 ноя 2008
- Всего на руках: Заблокировано
- Репутация: 2025
- Пол: Мужской
- Откуда: Козацьке
- Благодарил (а): 6983 раза
- Поблагодарили: 11874 раза
- Контактная информация: