А ще ось люди пропонують таке меню:
А що ви будете готувати на Новий рік???krasuni.ru писал(а): У наступаючому 2012 році в рік водяного Дракона потрібно підійти до підготовки страв ґрунтовно і за тиждень до настання всесвітнього свята скласти меню з традиційних страв: картопляне пюре, оселедець під шубою, котлети по-київськи до картоплі, а любителям м’яса рекомендується в рік Дракона приготувати індика, гусака чи просто домашню курку. Приготувати бутерброди двох чи трьох видів з червоною ікрою. За традицією на столі новорічному, мають бути шпроти і консерви чи сардина скумбрія, можна зі шпротів зробити бутерброди по бажанню і по можливості святкування нового року в колі родини.
Раджу на стіл накрити красиву скатертину з елементами дракона, обов’язково на столі скумбрія копчена і російський сир (сир порізати тонкими шматочками). Мариновані огірочки, помідори і гриби з домашньої заготівлі відмінно підійдуть як закуска до алкогольних напоїв ( коньяк чи горілка). Шампанські вина рекомендую купувати з кримських сортів Нового Свєту. Якість таких вин висока і за доступною ціною, та потрібно пам’ятати, що багато вин, як сухих так і кріплених, виготовляють з порошку, і тому, з поваги до себе потрібно вимогливо ставитися до покупки вина в магазинах (справжні вина виготовляються в тарі скляної стандартної 0.7 л. пляшки).
Меню Нового року 2012
Напої:
1. Горілка
- 1 літр
2. Шампанське
радянське (виробництво Новий Свєт), 2 пляшки
3. Сік
(кока-кола, сік томатний, сік персиковий, лимонад)
4. Мінеральна вода
(Каховка)
За традицією на святковий стіл приготую такі страви:
Олів”є
- олів”є за традицією самий популярний салат на новорічному столі.
Холодець
- холодець з ніжок свині буде відмінним доповненням святковому столу і відмінною закускою до горілочки з гірчицею і хлібом.
Шуба
- за традицією самий популярний салат у Радянському союзі був і залишився популярним у новорічну ніч, буду готувати. Я приготую: оселедець під шубою і шпроти балтійські під шубою, останній салат буде новим на святковому столі.
Птиця
(качка) з овочами в духовці – цю страву я зроблю для тих членів родини, що не можуть жити без м’яса. І відмінно буде виглядати качка в рік Дракона.
Риба смажена
(пелінгас – вид кефалевих риб) – сама улюблена риба і бажана риба зі смажених на новорічному столі.
Салати:
олів”є, шуба (двох видів буде) – ще зроблю салат з вареного буряка. Салат з буряка мені дуже подобається. Він корисний для нашого організму. Можна буряк приготувати з філе оселедця малосольного, тоді сам салат стане смачнішим звичайного і ситнішим.
Крабові палички з кукурудзою
- Останнім часом часто на новий рік чи будь-яке свято готуємо крабові палички з кукурудзою, мені подобається таким салатом закушувати після чарки горілочки, випитої за столом. Прекрасна і ситна страва.
Квашена капуста
- зима в розпалі й обов’язково буде квашена капуста, до неї додам цибулю і соняшникову олію (Славія)
Баночка маринованих грибочків
- чому на стіл не поставити баночку з грибочками, у нас є любителі місцевих грибочків… Гриби не люблю їсти, але на стіл поставлю грибочки. Можливо, гості будуть раді поїсти грибочки.
Пюре картоплі у вершковій олії
- картопля другий хліб і обов’язково повинна готуватися на будь-яку святкову подію в родині. Це сама основна страва в нас на столі в будь-яке свято і на новий рік обов’язково.
Голубці з м’ясом
- ця страва повинна відмінно підійти любителям м’яса і її можна підігріти на 1 січня на плиті і подати на стіл. Також багатьом потрібно пам’ятати про те, що 1 січня буде лінь готувати багатьом господаркам. Новорічний стіл потрібно накрити, як дозволяє бюджет ваш, і порадувати багатьма стравами з кулінарного світу.
Цукерки і торти
- їх простіше мені купити, але можливо ми вже ближче до самого свята приготуємо “медяний” тортик.
Закуски і бутерброди
- отут думаю, нічого складного не передбачається, купимо сиру з твердих сортів і поріжемо тонкими шматочками і викладемо в тарілочку на стіл. Ще доповненням буде копчена скумбрія.