Тисни "Вхід", або "Реєстрація" та приєднуйся до нас!


Про поминання померлих

Модераторы: TANECHKA, Ksenia

Ответить
Аватара пользователя
Ігор Ярославський
Бунчужний
Бунчужний
Сообщения: 118
Зарегистрирован: 02 апр 2017
Всего на руках: Заблокировано
Репутация: 25
Пол: Мужской
Откуда: Черкаси
Благодарил (а): 3 раза
Поблагодарили: 242 раза

Про поминання померлих

#1

Сообщение Ігор Ярославський » 04 апр 2017, 22:29

Смерть рідних і близьких, це горе і жах для рідних. В такі часи знайдеться «знатаків»,які «навчать», допоможуть» і «розрадять». Читайте і знайте!

Святий Кирило Олександрійський каже: «При розлуці нашої душі з тілом, постануть перед нами з одного боку Воїнства і Сили Небесні, а з іншого – власті тьми, злі світодержці, що звинувачуватимуть та викривати-муть наші справи. Побачивши їх, душа розхвилюється, стрепенеться затремтить та в сум`ятті і жаху шукатиме собі захисту в Ангелів Божих. Але будучи сприйнятою Святими Ангелами та під покровом їх проходячи повітряний простір, та возносячись на висоту, вона зустріне митарства, наче якісь певні застави або ж митниці, на яких відбиратиметься мито, вони ж будуть перегороджувати їй шлях до Царства, зупиня-тимуть та утримуватимуть її стремління до Нього. На кожному з цих митарств вимагатиметься звіт про особливі гріхи»…

На однім митарстві питають про душогубство, на другім — про блуд, на третім — за гріх проти батька-неньки, на четвертім про злодійство, а далі — про всякі інші гріхи. На кожнім митарстві диявол вичитує, чим душа грішна, а янголи – зауважують про добрі діла.

Цих митарств є двадцять.

Поминання померлих у перших часах після кончини є важливим та необхідним, через те, що полегшує для душі спочилого перехід від землі на небо, через так звані митарства.

Напротязі двох днів після смерті дозволяється душі разом із ангелами,що знаходяться біля неї ходити по землі, де хоче. Тому душа, що любить тіло, поневіря-ється іноді біля будинку, в якому разлучилась з тілом, іноді біля труни, в якій покладено тіло. А цнотлива душа йде в ті місця, в яких мала звичай творити добро.

У третій день Той, Хто воскрес в третій день з мертвих Бог всіх – наказує, в наслідування Його Воскресінню, піднестися всякій душі християнській на небеса для першого поклоніння Богу.

У третій день поминають померлих через те, що спочилий був охрещеним в ім`я Отця і Сина і Святого Духа, Бога Єдиного в Трійці, та беріг віру, яку прийняв у святому Хрещенні через те, що він зберіг три богословських чесноти, які служать основою для нашого спасіння: віру, надію і любов.

Від третього по девятий день це шість днів душа кожного спочилого християнина знаходиться в раю.

Де праведники радіють очікуючи нагороду від Творця,а грішники сумують,бо не залишаться в раю.

В дев’ятий день душа в супроводі ангелів стає на друге поклоніння перед Богом. І від дев’ятого по сороковий день,це тридцять днів душа іде до пекла.

Де праведні радіють,бо за добрі справи очікують винагороду в раю,а грішники сумують,бо за свої вчинки отримують –пекло.

Дев’ятого дня Свята Церква звершує молитви та Безкровну Жертву про спочилого, щоб душа його стала гідною бути приналежною до лику (хору) святих молитвами та заступництвом дев’яти Ангельських чинів.

Як Христос переміг диявола, перебуваючи сорок днів у пості та молитві, так саме і Св. Церква, приносячи протягом сорока днів молитви, милостині та Без-кровні Жертви про померлих, випрошує у Господа, благодать перемогти ворога, повітряного князя темряви, та отримати в спадок Царство Небесне.

Ікос 11

Воскреснуть мертві і встануть ті, що в гробах, і звеселяться ті, що живуть на землі, бо постануть тіла духовні, світло прославлені, нетлінні. Кістки сухі, слухайте слово Боже: «Ось Я введу у вас духа життя, і дам на вас жили, і виросте на вас тіло, і простягну на вас шкіру». Підійметеся із давнини, викуплені Кров’ю Сина Божого, оживотворені смертю Його, засяє бо на вас світло воскресіння.

Отверзи їм, Господи, нині всю безодню довершенос-ті Твоєї. Ти світив їм світлом сонця й місяця, нехай побачать вони й славу світлосяйних ангельських чинів. Ти насолоджував їх величною красою сходу й заходу світил небесних, нехай же побачать вони й світло незгасне Божества Твого.

Господи, Любове Невимовна, пом’яни спочилих рабів Твоїх.




В 40 день Душа з ангелами стає третій раз на поклоніння Богу. І отримує благословення де вона буде перебувати до другого пришестя Божого.



Цікаво й те, що під час земного життя у людини є можливість покаятися за свої гріхи і отримати прощення – треба всього лише посповідатися від чистого серця і причаститися. В потойбічному світі такої можливості немає. Більш того, якщо при сповіді людина може приховати якісь свої вади, то тут вона позбавлена цього права: людина постає такою, якою вона є насправді, зі своїми цілями, прагненнями і таємницями.

Ось,що ми читаємо в акафісті за спочилих:

Ікоc 6

Засяяло світло Твоє, Христе Боже наш, на тих, що сиділи в темряві й тіні смертній, і тих, що в пеклі, котрі співати до Тебе неспроможні.

У темряву підземну зійшовши, виведи, Господи, у радість тих, які, хоч і розлучилися з Тобою гріхами, але не відреклися від Тебе, бо вони дуже страждуть, помилуй їх:

Согрішили вони перед небом і перед Тобою, безмірно тяжкі гріхи їхні, але милість Твоя безмірна є.

Відвідай гірку вбогість душ, віддалених від Тебе, помилуй, Господи, тих, що істину гнали в невіданні, нехай буде їм любов Твоя не вогнем, що палить, але райською прохолодою.

Господи, Любове Невимовна, пом’яни спочилих рабів Твоїх.




3-й, 9-й та 40-й день рахують, враховуючи день смерти спочилої людини. А якщо ці дні поминання випадають на велике церковне свято,то береться 8-й,або 39-й день. Не допускають один день.

На 3й, 9-й та 40-й день потрібно принести панахиду до церкви та коливо – «канон», якщо буде обід.

Коливо це відварний рис (зерна символізують поступ-ки людини та знак воскресіння) які розбавляються водою з цукром,або медом. ( ці солодощі символізу-ють блага вічного життя в Царстві Небесному)

На превеликий жаль сьогодні ми всі спішимо, ось тому слід замовити сороковуст, та іменний заупокійний акафіст за спочилу людину.

Іще хотілося б звернути Вашу увагу на забобони.

Не піддавайтеся їм. І не підтримуйте їх.

І тільки молитва церкви і рідних є дійсною допомогою для спочилих.
Чтобы увидеть ссылку, Вы должны быть зарегистрированы!

Ответить

Вернуться в «Релігія †»