Тисни "Вхід", або "Реєстрація" та приєднуйся до нас!


Успення Святої праведної Анни

Модераторы: TANECHKA, Ksenia

Ответить
Аватара пользователя
Ігор Ярославський
Бунчужний
Бунчужний
Сообщения: 118
Зарегистрирован: 02 апр 2017
Всего на руках: Заблокировано
Репутация: 25
Пол: Мужской
Откуда: Черкаси
Благодарил (а): 3 раза
Поблагодарили: 242 раза

Успення Святої праведної Анни

#1

Сообщение Ігор Ярославський » 07 авг 2018, 15:13

Изображение

7 серпня – день Успення Святої праведної Анни. Ким була ця жінка за життя, що пам’ять про неї шанується і православною, і католицькою гілками Християнської Церкви? Якими діяннями прославилася?

Свята праведна Анна разом зі своїм чоловіком святим Йоакимом з Божої Милості стали батьками Пресвятої Діви Марії – майбутньої матері Христа. Святе Письмо, на жаль, зовсім не освітлює це питання. Але деякі апокрифічні книги, до яких належить і протоєвангеліє Якова, дещо привідкривають завісу над походженням Святої Анни. Так, за переданнями Анна належить до чисельних нащадків роду царя Давида. Її батько – Матан з коліна Іуди – був священиком, а її племінниця св. Єлисавета народила Іоанна Хрестителя.

Проживши в шлюбі з Йоакимом близько п’ятидесяти років, Анні так і не вдалося народити дитину. Але жінка не втрачала надії та продовжувала наполегливо вимолювати у Бога потомство. Не зважаючи на побожність подружжя, їх щире милосердя до убогих, праведна Анна з Йоакимом через свою бездітність були вимушені терпіти глузування та презирливе ставлення від оточуючих. Але одного разу під час молитви із щасливою звісткою перед праведною Анною явився Архангел Гавриїл, від якого вона взнала, що молитва вислухана і їй дарована можливість стати матір’ю Дочки, Яка благословить весь людський рід. Таку ж звістку від ангела отримав і її чоловік, який після приниження одним з єрусалимських священиків усамітнився в пустелі.

Подружжя поспішило до Єрусалиму, де щиро дякувало Богу. 21 вересня сталася щаслива подія – у них народилося омріяне дитя. З цього моменту і до останнього подиху батьки присвятили своє життя Діві Марії. Через деякий час після введення Дочки в Храм, у віці 80 років Йоаким помер. Через два роки після смерті чоловіка пішла з життя і Анна, їй на той час виповнилося 79.

Свята Анна вважається покровителькою вагітних, вишивальниць і прачок. Жінки в молитвах до неї просять про легкі пологи, про здоров’я для малюка і достатню кількість молока у породіллі.

Ответить

Вернуться в «Релігія †»