Тисни "Вхід", або "Реєстрація" та приєднуйся до нас!


З учорашнього дня в Україні можна поміняти валюту прямо в банкоматі

Обговорюємо економічне життя України та світу.

Модераторы: TANECHKA, Ksenia

Ответить
Аватара пользователя
Kozak Taras
Гетьман
Гетьман
Сообщения: 22604
Зарегистрирован: 16 ноя 2008
Всего на руках: Заблокировано
Репутация: 2025
Пол: Мужской
Откуда: Козацьке
Благодарил (а): 6983 раза
Поблагодарили: 11874 раза
Контактная информация:

З учорашнього дня в Україні можна поміняти валюту прямо в банкоматі

#1

Сообщение Kozak Taras » 02 янв 2019, 14:18

Изображение

Набуло чинності положення НБУ, згідно з яким з 1 січня 2019 можна поміняти готівкову валюту через банкомат або термінал. Закінчився перехідний піврічний період, який давав можливість банкам фізично реалізувати цю опцію. Валюти не обмежуються доларами або євро, автомати можуть поміняти будь-яку валюту, яка буде закладена банківськими працівниками.

Нагадаю, з 1 квітня 2019 року НБУ переводить всі українські банки на стандарт IBAN, які значно спростять переказ та отримання коштів в або з іншої країни. Тим не менш, не тільки міжнародні розрахунки будуть відбуватися в цьому стандарті, але і внутрішні, в національній валюті. Це спростить інтеграцію України в міжнародному фінансовому просторі, а українці, що подорожують, значно полегшать собі життя при необхідності перевести або отримати грошові кошти в будь-якій країні світу.

Банки будуть відкривати нові рахунки тільки в стандарті IBAN, а нинішні номера рахунків з 1 квітня по 31 жовтня будуть переведені на IBAN зі збереженням діючого номера аналітичного обліку. Діючі номера рахунків клієнтів доповняться кодом країни і кодом банку.
Изображение

Вільними та Гідними Громадянами можуть бути тільки ситі, здорові, озброєні!

Ответить

Вернуться в «Економіка»